teachers

Studiedag met Hans Kaldenbach, Ferry Zandvliet (2.0) en Jiska Peper.

Wanneer: 20 november 2019 van 10.00 tot 15.30 uur

Waar: de kapel van  Jan van Besouw Goirle (Noord-Brabant)

Kosten: 190 euro excl. BTW

Inschrijven: Inschrijfformulier

 

Programma

  • 10.00 uur:  Lezing door Hans Kaldenbach over korte lontjes die met een acteur o.a. machogedrag laat zien. Zij geven ons inzicht en tips hoe we in de praktijk hier effectief mee om kunnen gaan. (www.hanskaldenbach.nl)
  • 12.30 uur:  Een heerlijke lunch
  • 13.15 uur:  Dr Jiska Peper (Universiteit Leiden). De lezing heeft als titel "Het puberbrein in uitvoering". In haar lezing komen de meest recente inzichten over het puberbrein. Het puberbrein is echt een "werk in uitvoering". Dit maakt hen aan de ene kant  kwetsbaar voor invloeden van buitenaf ( groepsdruk, sociale media), maar biedt ook kansen voor het aanleren van nieuwe vaardigheden en het benutten van talenten. Jiska gaat in op het gedrag, leren plannen, impulscontrole en risico gedrag maar ook op onzekerheid, angst en de effecten van social media. In deze lezing aandacht voor verschillende strategieën die je als professional kunt inzetten.
  • Aansluitend komen twee ervaringsdeskunigen aan het woord. Zjos Dekker o.a. bekend van 3FM Sanders. Zij vertelt over haar ervaringen in het onderwijs en hoe haar brein werkt.
  • Bryan Vreijsen wordt geinterviewd door Ferry van de Zaande. Wat doet het met je als je bij de gym als laatste worst gekozen. Bryan heeft het initiatief Brabant maatjes opgericht, een platform voor eenzame jongeren.
  • Vooraanstaand stadsgenoot Ferry van de Zaande gaat zijn kennis en liedjes met ons delen.
  • Jan Bart Dieperink, o.a bekend van het stripboel Heftige Hersens van Mark Mieras gaat al tekenend, vertellend, samenvattend de dag volgen.