teachers

Studiedag met Hans Kaldenbach, Ferry Zandvliet (2.0) en Jiska Peper.

Wanneer: 20 november 2019 van 10.00 tot 15.30 uur

Waar: Theaterzaal Jan van Besouw Goirle (Noord-Brabant)

Kosten: 190 euro excl. BTW

Inschrijven: Inschrijfformulier

 

Programma

  • 10.00 uur:  Lezing door Hans Kaldenbach over korte lontjes die met een acteur o.a. machogedrag laat zien. Zij geven ons inzicht en tips hoe we in de praktijk hier effectief mee om kunnen gaan. (www.hanskaldenbach.nl)
  • 12.30 uur:  Een heerlijke lunch
  • 13.15 uur:  Dr Jiska Peper (Universiteit Leiden). De lezing heeft als titel "Het puberbrein in uitvoering". In haar lezing komen de meest recente inzichten over het puberbrein. Het puberbrein is echt een "werk in uitvoering". Dit maakt hen aan de ene kant  kwetsbaar voor invloeden van buitenaf ( groepsdruk, sociale media), maar biedt ook kansen voor het aanleren van nieuwe vaardigheden en het benutten van talenten. Jiska gaat in op het gedrag, leren plannen, impulscontrole en risico gedrag maar ook op onzekerheid, angst en de effecten van social media. In deze lezing aandacht voor verschillende strategieën die je als professional kunt inzetten.
  • 14.15 uur: Presentatie door Ferry Zandvliet. Hij heeft bij ons eerder een lezing gegeven en wil graag het vervolg met ons delen. Ferry bezocht Bataclan Parijs wat die avond doelwit van een aanslag was. De lezing gaat over optimisme en levenskunst. Wat kunnen leraren daarvan doorgeven aan hun leerlingen? (www.ferryzandvliet.nl)